mandag 5. januar 2009

Muriel Barbery: Pinnsvinets eleganse (Arneberg 2008)


I eit Frankrike som er mykje meir prega av klassetenkjing enn vi er vane med i Noreg, prøver portnarkona Reneé å leve opp til myta om kva portnarkoner skal vere – ei dum, gretten, asosial og subbande kvinne. Dermed skjuler ho sitt eigentlege eg, ei intelligent, filosoferande og kunstelskande dame. I den same bygarden som Reneé bur endå ei som skjuler kor intelligent ho er, den tolvårige rikmannsdottera Paloma. Paloma kjenner seg utanfor, både blant skulekameratar og i sin eigen familie, og har bestemt seg for å ta livet sitt.
I denne forsiktig framskridande romanen ser vi livet i bygarden gjennom augene til desse to. Det vert ei fin, men tankevekkande lesaroppleving.

5 kommentarer:

Janke sa...

Hei!
Flott blogg!!

Jeg var litt lunken til denne romanen. Veldig fint omslag :-), men jeg syntes personene ble litt "konstruerte", så jeg trodde ikke helt på dem. Men det var en fin bok om det å ha et forhold til bøker.

Løvinnen sa...

Jeg ville bare si at jeg ble fascinert over bloggens navn og innhold:) Innbydende og innholdsrikt.:) ( lagt til i min blogglist slik at jeg ikke glemmer den)
Godt nytt leseår fra Løvinnen!:)

Tove sa...

Tusen takk til både Janke og Løvinnen for hyggelege kommentarar. Gildt at de kom innom og kommenterte. :-) No må eg innom dykkar bloggar og luske litt ;-)

Jorid sa...

Enig i at dette er en fin og tankevekkende bok, en favoritt hos meg :-)

nefertiti sa...

Har akkurat lest denne boken og syns den er nydelig. Gleder meg allerede til jeg en gang i fremtiden skal lese den om igjen.